DÆK & FÆLGE:

VALG AF DÆK

Vi er eksperter i dæk!

Et dæk er et teknologisk vidunder, som konstant udvikles til at yde endnu bedre vejgreb under almindelige og ekstreme forhold samtidig med, at det sikrer bedre økonomi og lavere rullestøj.

Det kan være sin sag at vælge de rigtige dæk til din bil. Derfor bør du også vælge dæk efter dit kørselsbehov og kørselsmønster. Der er f.eks. stor forskel på at køre korte daglige ture på landevejen og pendle på motorvejen, og så er der stor forskel på billige dæk og kvalitetsdæk.

Hos Midtjysk Dæk & Servicecenter er vi eksperter i at hjælpe dig med at finde ud af, hvilke dæk, der dækker dine behov, til den bedste pris. Vi ved alt om vejgreb, rullemodstand, hastighed, belastning og dækstøj. Du kan måske klare dig med helårsdæk, hvis du kun kører lidt, men vi anbefaler sommerdæk og vinterdæk, hvis du kører året rundt.

Dækmærker.

Hos Midtjysk dæk forhandler vi udelukkende dæk fra de førende europæiske dækproducenter. Det har vi valgt at gøre fordi dækkene er det allervigtigste på en bil og vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten, både af hensyn til din økonomi og din sikkerhed. Dækkene er din eneste direkte kontakt med vejbanen, og du bør derfor ligesom os, give dine dæk stor opmærksomhed.

Sådan læses et dæk:

Herunder kan du se hvad de forskellige tal og koder på dit dæk betyder

Hvad betyder mærkerne på dine dæk, forklaret af midtjysk dæk- & servicecenter

Et dæk er et komplekst produkt. Det består af en blanding af bl.a. kulstofmateriale, syntetisk polymer og naturgummi som er bygget op omkring stål- og kunstfibre. Det består af en slidbane og to dæksider.

Det er sammensætningen af komponenterne, sammen med dækmønstret og dækkets dimensioner, der afgør dækkets egenskaber.

VINTEDÆK

Vinterdæk er fremstillet af en særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi og silika som gør at dækket forbliver blødere i kulde.

Et vinterdæk har et særligt dækmønster, som gør at dækket er rigtig god til at dræne vandet væk, og dermed nedsætte risikoen for akvaplaning. Desuden giver det et meget bedre vejgreb og trækevne i sne, fordi det har mange flere lameller end et sommerdæk.

Du kan ved +7 grader og derunder med fordel anvende vinterdæk.

HELÅRSDÆK

Helårsdæk. Hvis du hovedsageligt kører i byen, hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren, er helårsdæk et godt valg. Især hvis dit kørselsbehov er under 10.000 km om året. Fordelen ved helårsdæk er, at du slipper for besværet med at skifte fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt. På veje fri for sne og is, bremser og styrer de fleste helårsdæk lige så godt som vinterdæk – faktisk er enkelte helårsdæk en del bedre.

Vi vil dog understrege, at vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren er det mest optimale og bedste valg.

SOMMERDÆK

Sommerdæk styrer og bremser også godt på tørre og våde veje, men så snart der er is og sne er styre- og bremseegenskaberne med sommerdæk markant dårligere. Og med den lunefulde danske vinter, hvor vejret og temperaturen hurtigt kan skifte, anbefaler vi, at du IKKE kører på sommerdæk i vinterhalvåret.

Sommerdæk består af en gummiblanding som giver dækket de bedste egenskaber i varmt vejr (over +7°C). Udover at et sommerdæk har de bedste køreegenskaber og bremseegenskaber om sommeren, støjer de også mindre end vinterdæk og de giver en bedre brændstoføkonomi.

Desuden skal man være opmærksom på, at hvis man kører med vinterdæk om sommeren, vil disse ved en normal sommer temperatur blive slidt op til 20% hurtigere.